luni, 10 ianuarie 2011

Viziteaza cu bani putini: BUDAPESTA



Iata cateva sfaturi aleatorii, pentru a te bucura de frumusetile Budapestei, cu bani putini:
1. Daca ai de stat 2-3 zile si nu ai de gand sa dormi, pe principiul "de dormit, pot dormi si acasa", atunci achizitioneaza-ti Budapest Card. Costa aproximativ 100 de lei, cel cu valabilitate de 48 de ore si ofera servicii gratuite (transport public, intrarea la cateva muzee) sau reduse (restaorante, spa etc) plus asigurare medicala gratuita, in caz de accidente. Daca, pe de alta parte, nu-ti place sa faci maratonul obiectivelor turistice, ci preferi sa cunosti locul plimbandu-te si vorbind cu oamenii, atunci ia-ti bicicleta cu tine (sau inchiriaz-o) si nu uita sa tii cont de vreme.
2. Profita de oferta iernii in Budapesta: daca te cazezi pentru 3-4 nopti, ultima noapte este gratis si primesti si un free acces la unul din cele trei mari SPA-uri din Budapesta, sau poti folosi almighty booking.com sau hostelworld pentru preturi mici mici.
3. FREE TOURS - ia-le! Cele principale dureaza 2.5 ore si am inteles ca sunt priceless. Oricum ele sunt gratis, dar la sfarsit se lasa cate o donatie, in functie de posibilitati si de cat de mult v-a placut.
4. Daca nu primesti by default ghiduri turistice de sezon, reviste si pliante informative la aeroport sau la hotel, uite-te in jur sau intreaba de ele. Ti se vor oferi cu un zambet larg pe buze. Sau intra aici si downladeaza-ti unul.
5. Cand ajungi in Budapesta si ti se face foame, nu da fuga la primul McDonalds sau Burger King, pentru ca nu asa o sa faci cunostiinta cu mancare lor traditionala si cultura lor. Ia de aici o lista de restaurante ieftine, da' bune.
6. Viziteaza obiectivele turistice gratuite: dealul Buda, insula Margareta, Catedrala Sf. Stefan, Bastionul Pescarilor, Cimitirul Kerepesi, parcul memorial al Holocaustului. Si daca nu ai bani pentru pimbarea pe Dunare, traverseaza un pod, seara. E magnific!
Eu cred ca o calatorie implica doua aspecte mari: cunoasterea locului si cunoasterea de sine. Daca stai mai multe zile, incepe prin a vizita obiectivele turistice, cladirile magnifice care se gasesc numai acolo, muzeele care-ti prezinta bucati din cultura lor, dar rezerva-ti timp de plimbat aiurea pe strazi, de vorbit cu oamenii de acolo, oprindu-i pur si simplu pe strada; si uneori opreste-te, tragi aer in piept si gandeste-te la tine, la ce simti, ce vrei si cine esti. Doar asta e scopul calatoriei, nu?

Daca aveti idei, propuneri, sugestii tips and traick legate de Budapesta, spit them out la comentarii sau pe mail la bani.putini@gmail.com

Un comentariu:

  1. La capitolul cazare recomand cu caldura https://www.couchsurfing.org/ E cel mai bun mod de a calatori(gratuit) si a cunoaste locurile in care mergi din perspectiva localnicilor :)

    RăspundețiȘtergere