marți, 4 ianuarie 2011

smart shopping in perioada reducerilor


sursa foto: aici.
Sunt reduceri si ai luat-o razna. Shopping addict-ul din tine zice ca nimic nu mai conteaza in lume decat sa cumperi multe haine. Chiar daca nu sunt masura ta, chiar daca nu-ti plac, le iei pentru ca reducerea e imensa, practic faci o afacere economisind cateva milioane. Sau iti vine sa pui in cos tot ceea ce-ti face cu ochiul fara ca macar sa probezi...

Oricum ar fi nu e bine, ca sa profiti cu adevarat si cu cap de reduceri, fa-ti un plan si o lista.

- incepi cu o zi libera pe care o ai sau cu o seara in care poti fi doar tu cu tine si muzica preferata. Scoate-ti toate hainele din dulap si pune-le prin camera, pe categorii functionale: fuste, bluze, tricouri etc.
- acum, ia fiecare categorie in parte si triaza hainele in functie de stare: daca sunt descusute, rupte, iti vin mari mici, sunt patate, pune-le de-o parte pentru a le repara. Trebuie sa faci pasul asta indiferent de cat de mult tii la ele sau de cat de bine iti vin, daca sunt uzatate (arunca-le), nu vor face altceva decat sa-ti degradeze imaginea. Daca in schimb au un material sau un imprimeu interesant pune-le de-o parte (in atelierul personal de creatie) si poate vreodata vei pimpui o haina mai terna.
- apoi le probezi in tinute complete, pe toate, avand in vedere doua criterii:
  • sa-ti vina bine, adica sa-ti avantajeze silueta, sa te faca sa te simti bine in pielea ta
  • sa ai cu ce sa le porti - adica la fiecare piesa vestimentara sa mai existe cel putin o piesa in garderoba ta pe care sa ai cu ce sa o combini.
- uite-te la fiecare piesa care a ramas neimperecheata sau pe care ai purtat-o rar sau nu ai purtat-o niciodata. Daca iti plac si-ti vin bine, fa o lista cu piesele de care ai nevoie pentru a le combina (Ex: fusta verde pencil, camasa neagra pentru fusta roz cu volane etc)

Astfel vei avea un scop atunci cand vei merge sa faci cumparaturi la reduceri si vei avea o imagine proaspata in minte despre ce ai acasa. Cu siguranta vei da peste multe ispite si vei simti din nou nevoia sa cumperi tot, dar acum ratiunea si lista iti vor spune ca nu ai niciun motiv sa te sinucizi financiar.


sursa foto: aici

Spor la cumparaturi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu